Ползите са повече, отколкото предполагате

Ползите за тялото и ума от физическите упражнения сутрин са повече, отколкото ако направите същите упражнения следобед или вечер. Вярно, че изгорените калории са в еднакво количество, но ето защо е добре да тренирате по-рано:

Сутрин е два пъти по-вероятно да си направите упражненията. С напредването на деня все ще се намери нещо по-важно от тренировката. Всъщност 90% от хората, които тренират редовно, го правят преди обед.

Вдига метаболизма. Според фитнес експерти сутрешната гимнастика дава силен старт на метаболизма и е по-вероятно той да се задържи на високо ниво през деня. Така ще изгорите повече калории.

Зарежда ви с енергия. Умереното физическо натоварване сутрин сякаш ви зарежда с енергия за целия ден. Освен това се чувствате удовлетворени, че вече сте приключили с една от задачите за днес.

Мислите по-добре. Изследвания са показали, че упражненията стимулират острия ум.

Намаляват апетита. Ако сте тренирали в началото на деня, се е отделил ендорфин, който потиска апетита. Знаете какви усилия сте положили и ще изберете по-здравословна храна за обяд и вечеря.

Ще имате по-спокоен сън. Дори и да сте станали с половин час по-рано от обикновено, за да си направите упражненията, вечерта на същия ден ще имате по-здрав сън.

Просто ще искате да тренирате сутрин, защото хората, които редовно правят физически упражнения след ставане, нямат търпение да дойде този момент от деня.

Статия на Донка Едрева за www.Az-Jenata.bg