От Stalvey откриха как да комбинират екзотична кожа и злато, за да предложат на модния пазар още по-луксозни аксесоари

Когато стане дума за чанти, какво е по-луксозно от кожа на алигатор? Модната къща на Джейсън Сталви (Stalvey.com) е известна с аксесоарите си от екзотична кожа, които са любими на най-актуалните топмодели. Правят ги от истински кожи на алигатори, гущери, щрауси и питони, а цените варират от 4800 за най-малките несесерчета до сакове за по 25 хил. долара.

Целта им е да предлагат уникални изделия, които са максимално далеч от масовия потребител - и вече са направили нова крачка, която ги отделя от ширпотребата. Благодарение на нова технология те са успели да вложат в материалите си 24-каратово злато. 

Досегашните техники, изпробвани в продължение на две години, не дали задоволителни резултати, но революционната разработка сега им позволява не просто да покриват кожите със златна боя или обков.

Цените на новата продуктова линия стигат до 100 хил. долара за най-големите чанти, а по-малките чанти с дълга дръжка за през рамо са оценени на 50 хил. Портмонето е 26 хил., а кожената версия на плюшено мече със съдържание на злато - 32 хил. долара.

"Вграждането всъщност използва твърдо злато, което бива трансформирано в газообразно състояние чрез високоенергиен лъч от електрони във вакуумна камера. След като златният газ се охлади и се върне в твърдото си състояние, частиците се вграждат в кожите", обяснява Сталви пред сп. "Вог".

В САЩ предлагането им започва от началото на ноември. Всяко изделие има инвестиционна стойност и се придружава от сертификат за автентичност на благородния метал, също както бижутата и часовниците.

Сред асортимента има дори 24-каратова възглавница от крокодилска кожа на цена 22 500 долара.

Източник: "Вог"