Очевидно тайната за неувяхващата младост на супермоделите не се крие в операции и стотици козметични процедури, а в очите им.

Чудим се всеки ден защо Наоми Кембъл, Кейт Мос, Ева Херцигова, Синди Крофърд, Кристи Търлингтън и всички останали супермодели нямат следи от времето по себе си. Ето я причината: 

Супермоделът Ел Макферсън вярва, че тайната на красотата й се крие в нейното късогледство, което й помага да е самоуверена. Красавицата вече е на 48 години, но по нищо не личи да се притеснява от възрастта си.

"Зрението ми започна да се влошава едновременно с еластичността на кожата ми, така че аз самата не виждам щетите от времето. Виждам нещо мъгляво и това е фантастично. Стига да не си сложа очилата, се чувствам отлично", обяснява Макферсън.

Неотдавнашна анкета разкри, че 39% от жените завиждат на външния вид на Ел и искат да имат крака като нейните. Е, дами, не завиждайте, а просто започнете да харесвате това, което имате. 

Австралийската манекенка още има добри ангажименти - преди няколко месеца тя възобнови рекламния си договор с козметичния гигант "Ревлон". Има и нова любовна връзка - с британския финансист Роджър Дженкинс, смятан за един от най-богатите мъже в света.