63-годишният актьор се появи на "Оскарите" с цветна папийонка и веднага се открои на фона на колегите си

На тази възраст е необичайно да влезеш в списъка на най-добре облечените, особено в конкуренция с белите смокинги на лауреатите Матю Макконъхи и Джаред Лето, официално обявен от водещата на церемонията за най-красивия на тазгодишните "Оскари".

Бил Мъри обаче успя, благодарение на папийонката си. От "Бракиш бранд", специализирани в ръчно изработени папийонки от пера, се похвалиха, че аксесоарът е бил определен от сп. "Джи Кю" като "черешката на тортата". 

Актьорът получил техен модел като коледен подарък от своя фитнес инструктор и скоро след това си поръчал още бройки в различни десени. За "Оскарите" той избрал по-ярка на цвят, изработена от паунови пера, с цена 189 долара.

Ветеранът, играл в "Ловци на духове", "Изгубени в превода", "Пазители на наследството" и повечето филми на Уес Андерсън, беше ангажиран на "Оскарите" да обяви наградата за операторско майсторство заедно с номинираната при актрисите в главна роля Ейми Адамс, в тъмносиня рокля "Гучи"

Всяка папийонка, която правим, е на практика произведение на изкуството, убедени са Джеф Плотнър и Бен Рос, основали компанията през 2012 г. Всеки екземпляр е с уникален дизайн, а подборът на материалите и ръчната му изработка отнемала по четири-пет часа.

Бил Мъри не е единствената кинозвезда, откроила се с техните аксесоари - носил ги е и Джак Никълсън. Произвеждат ги в Чарлстън, щата Южна Каролина, а ги продават не само в САЩ, но и в Европа. Подробности - на BrackishBowTies.com.

Бил Мъри се открои и с импровизираната реплика в памет на своя колега от "Ловци на духове" Харолд Реймис, който по-късно го режисира в "Омагьосан ден" (1993). Не само актьор и режисьор, но и сценарист, той почина на 69 през февруари, а Бил Мъри спомена името му заедно с номинираните за операторско майсторство.

На първия ред на "Оскарите" в "Долби тиътър" Бил Мъри разговаря с двама от актьорите, играят сомалийски пирати в номинирания "Капитан Филипс" - Фейсал Ахмед и Бархад Абди (вдясно), кандидат за наградата при актьорите в поддържаща роля