За мнозина четенето на книги е страст, a купуването на книги е повече от хоби. С развитието на технологиите и интернет все повече хора използват услугите на онлайн магазини.

Големи предимства при купуването на книги онлайн са възможността да се сравняват цените в различни магазини, удобството на доставка до вкъщи и мрежите от хора със сходни интереси, които се създават. 

Когато пазарува онлайн посетителят има възможност да се запознае с мненията на критици или оценките на обикновени клиенти. Всички предимства на пазаруването по традиционния начин се запазват, но търсенето и вземането на решения са улеснени многократно.

Допълнителни предимства на онлайн магазините са честите промоции и схеми за намаления, които допълнително стимулират лоялните клиенти. Идеален пример за това е българският портaл TUK.BG, където ще откриете страхотни отстъпки и книги на конкурентни цени, започващи от 2 лева. 

Ако артикулът, които търсите липсва, не се притеснявайте да се свържете с тях във формата за контакт, разположена в долния ляв ъгъл на сайта. 

При закупуването на книги клиентите натрупват бонус точки, които могат да се разменят за награди или отстъпки при пазаруване. Намаленията понякога достигат над 50% и така се стимулира конкуренцията, което пък осигурява все по-добри условия за клиентите на тези сайтове.

Не бива да забравяме, че онлайн магазините като Tuk.bg работят 24 часа в денонощие всеки ден от седмицата, което също улеснява клиентите. 

Допълнително удобство, което съществува отскоро, е възможността да се плати при получаване на доставката. Така се елиминира рискът от загуба на банкова информация или интернет измами, въпреки че онлайн сигурността е изключително сериозна в повечето магазини.