Мненията относно брака са противоречиви и като цяло темата "женитба" винаги е била причина за спорове.

Не отричаме брака. За нас си остава съюз между двама души, достоен за уважение, но решихме да развием гледната точка на противниците, защото сме съгласни, че в днешно време 20-годишните не са готови за изречението "докато смъртта ви раздели".

Да не се залъгваме, още си бебе

Ако току що си напуснал дома и живееш сам за пръв път, най-вероятно нямаш идея как да се справяш с милионите задължения на възрастните. Докато не свикнеш с плащането на сметки всеки месец, прането, готвенето и чистенето, ти предлагаме да поизчакаш с брака.

Не знаеш в какво се забъркваш

Ако в момента си в сериозна връзка, вероятно си минал през скандалите и проблемите, но винаги е било по-лесно да пренебрегнеш другия, все пак не сте женени... 

Не си свикнал да правиш толкова много компромиси

До сега просто е трябвало да си достатъчно сигурен в себе си, за да предприемеш нещо. С брака върви още един човек, който трябва да е достатъчно убеден в решенията ти, за да е възможно тяхното осъществяване. Забрави за авантюристичната си същност, освен ако половинката ти не е със сходни идеи.

По-добре се фокусирай върху развитието си

Младостта е за мечти. Следвай и развивай своите, докато можеш. Не твърдим, че брака непременно е пречка, партньорът може да бъде и упора, но са малко жените излезли от черупката на домакини.