ГЕРБ отново първи ще внесат документите си в ЦИК

Вече започна приемането на документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври. 

Желаещите да участват във вота подават документите си в Централната избирателна комисия, като приемането се извършва всеки ден от 9,00 до 17,00 ч. в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І". 

Крайният срок за подаване на документи за регистрация на партия или коалиция е 18,00 ч. на 9 септември.

От ГЕРБ обявиха вече, че по традиция, ще са първата партия, която ще се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори. 

От тяхната младежка организация дежурят денонощно на стълбите пред ЦИК още от 10 август, за да може още в първия ден от приемането на регистрациите, в 9,00 ч., документите и необходимите подписи за местния вот да бъдат внесени от председателя на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и от заместник-председателя на щаба и административен секретар на партията Цветомир Паунов.

Освен изборите за местна власт на 25 октомври ще се проведат избори за общински съветници и за кметове заедно с национален референдум с въпрос: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите".

Не изоставайте в информацията, следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber