В галерия "Сезони" художникът показва още рисунки, вдъхновени от Алиса на Луис Карол, както и илюстрации към "Големите надежди" на Дикенс по повод 200 години от рождението на писателя

"Ясен Гюзелев между Чарлз Дикенс и Луис Карол" е озаглавена изложбата, открита снощи в столичната галерия "Сезони" (ул. "Кракра" 2А, Дом на културата "Средец").

Там, както и в сайта на галерията, почитателите на илюстрираната от него "Алиса в Страната на чудесата" могат да разгледат илюстрации и рисунки, които той не е показвал досега.

До 20 февруари българската публика ще види за първи път най-новите 20 черно-бели рисунки на художника, вдъхновени от "Алиса в огледалния свят" на Луис Карол, както и 19 цветни илюстрации от "Големите надежди" на Чарлз Дикенс - своеобразна предпремиера преди отпътуването им за Испания.

Неотдавна издателство "Тодор Нейков" пусна ново, адаптирано издание на друга популярна творба от Дикенс - "Оливър Туист". В Англия книгата с илюстрациите на Ясен Гюзелев, поръчани от тамошното издателство "Уокър букс", се появи в края на миналата година, а вече се разпространява и в Русия.

Поводът е 200-годишнината от рождението на Чарлз Дикенс (Dickens2012.org), която се навършва съвсем скоро, на 7 февруари.

Още от илюстрациите на Ясен Гюзелев към сюжети от литературната класика и други негови творби - на Iassen.com.