За съчетанията на вино и храна е изписано много, а темата едва ли може да бъде изчерпана.

За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията. 

От една страна, правилата при съчетаването на напитки и храна са много ясни и прости, но от друга не би трябвало да говорим въобще за граници и рамки в необятна област като храната. 

Разнообразието в предлагането, както на вино, така и на продукти за трапезата ни никога не е било толкова голямо. Само в рамките на седмица човек може да се сблъска с десетина национални кухни и да попадне на стотици различни вина от целия свят. 

За повечето от нас обаче да решим какво да пием с храната, която сме избрали за вечеря например си остава много трудна задача. Не че вино от Бордо не може да се пие с миш-маш, но може би съществува по-добра комбинация. А още по-важно е с каква нагласа посягаме към чашата и чинията. 

Точно за хората, които не просто се интересуват какво ядат и пият, но искат да споделят своята страст с хора, които мислят като тях през ноември предстои първият форум за вино (wine) и храна (food) в България – WiFo. 

Той ще се проведе на 17 ноември, в Централния военен клуб, като част от програмата на DiVino.Taste 2012. 

WiFo е за хората, които не просто консумират, а знаят какво означава храната и виното за доброто състояние на тялото и духа. 

Ако и вие се чувствате част от тази общност и искате да споделите своите идеи и виждания със съмишленици закупите своя билет и станете част от първото WiFo в България.

Повече информация може да намерите на taste.divino.bg/bg/wifo