Solar Summer Festival 2012 превръща Несебър в най-атрактивната парти точка на Балканите със специалните си гости David Guetta и Tiesto.

Причината за това е мащабното издание на най-големия фестивал за електронна музика у нас - Solar Summer Festival, което ще се проведе на стадиона в Несебър на 27 и 28 юли. Негови хедлайнери ще са звездите на световната денс сцена - Давид Гета и Тиесто.

Гостуването на двамата диджеи в един и същи уикенд в разгара на лятото трудно може да бъде видяно и на най-големите фестивали в света. Това нарежда Solar Summer Festival сред най-атрактивните събития на сезона не само в България, а и в Европа.

Диджей №1 в света Давид Гета ще представи за първи път у нас своето невероятно шоу в първия ден на фестивала. Последното му завоевание в денс класациите е хитът му "Titanium", с който продължава да разбива всякакви рекорди. Именно това негово парче вече 28 поредни седмици е на първо място в класацията на най-често пусканите песни в клубовете в САЩ (Billboards Dance/Club Play Songs chart), рекорд, който от 29 години никой не е достигал. В цялата история на класацията има само една друга песен, която се е задържала на върха по-дълго време и това "Thriller" на краля на попа Майкъл Джексън. 


Тиесто

На следващия ден, 28 юли, на същата сцена на стадиона в Несебър ще видим холандската мега звезда Тиесто. През последните три години той беше сред специалните гости на Solar Summer Festival, като всяка своя визита у нас той гарнира с невиждани мултимедийни ефекти и парти до изгрев слънце. 

Както повелява класата на двамата диджеи, те ще пристигнат у нас за Solar Summer Festival всеки със своя частен самолет. Те ще останат около 24 часа в България, като разбира се, ще бъдат регистрирани под чужда самоличност. Оказа се обаче, че и двете звезди нямат ексцентрични изисквания за храна и напитки. Зад пулта те ще се освежават с витаминизирана вода и най-висок клас шампанско. На другата крайност обаче са техническите им изисквания. Като истински професионалисти и двамата диджеи са поискали възможно най-добрата техника, която съществува. Затова всички мултимедийни ефекти, лазери, светлини и озвучаване ще бъдат внесени от чужбина. Изграждането на сцената, която е с внушителните размери за диджей парти 30 х 8 метра, започна от понеделник. 

И двете вечери вратите на стадиона ще бъдат отворени за посетители в 21 часа, като преди на сцената да се появят съответните хедлайнери, отговорен за настроението на публиката ще бъде Хуан Алварес. Той е диджеят, без който не започва нито едно парти в Yalta Club, нито пък събитията подписани от Solar. 

Както на всички събития досега на Solar, така и тази година, организаторите са взели сериозни мерки за сигурност, които обаче няма да попречат на парти настроението. За нормалното протичане на фестивала са ангажирани както представители на полицията в Несебър, така и лицензирана фирма, която ще отговаря за фестивалната територия. 

На фестивала няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както е и забранено да се внася оръжие, напитки, големи раници, лазерни фенерчета, пироефекти, пиратки и пр.
Преминалите през зоната за сигурност ще бъдат упътвани от стюарди за атракциите, които ги очакват на стадиона, както и за обособените зони за пушене.

Билети за Solar Summer Festival могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg и магазините на GLOBUL, Белия бар в YALTA CLUB, касата на стадиона в Несебър (с работно време 10 - 14 часа и 14 - 20 часа) и в Tattoo студиото на хотел Кубан в Слънчев бряг.

Седмица след концертите в Несебър, Solar ще има своя отделна сцена Solar Dance Arena в рамките на Spirit of Burgas. За там вече са осигурени друга плеяда звезди от света на електронната музика. На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден двамата любими хаус диджеи на българската публика - Mark Knight и Fedde Le Grand, а финалът на 5-ти август е запазен за техно магнатите Richie Hawtin и Dubfire. За това, че Solar превърна България в една от най-значимите парти дестинации по света говори и факта, че за последните два дни на Solar Dance Arena у нас пристига екип от най-влиятелната телевизия в света за електронна музика - DanceTrippin. Те ще заснемат видео материали и ще ги излъчат както в телевизионния си канал, който покрива Европа и Африка, така и на сайта си, който месечно се посещава от над 500 000 души по света. DanceTrippin е телевизията, която заснема най-големите партита на най-известните диджеи по целия свят.