Скандалният депутат от ДПС Станислав Анастасов предложи в България да се въведе европейски мониторинг за правата на човека

Шокиращите думи на Анастасов прозвучаха в заседание в парламента по европейския мониторинг над страната ни в областта на правото и вътрешните работи. Поводът за срамното предложение бе позицията на здравния министър Петър Москов в подкрепа на лекарите от Спешна помощ, пише в съобщение от пресцентъра на ВМРО, разпространено до медиите. 

"В рамките на заседанието депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов се противопостави остро на предложението на Анастасов от ДПС. Веселинов припомни, че България е страна, която винаги е зачитала човешките права и се е отнасяла с уважение към другия и различния. ВМРО се противопоставя категорично на подобно злепоставяне на България. Нелепо е ДПС, която държи цели райони на България във феодална зависимост, да говори за човешки права. 

Дали, например, господин Анастасов би препоръчал подобен мониторинг за метрополията на ДПС в Турция, откъдето наскоро разбрахме, че мъжете не били равни с жените и че последните не е добре много-много да се смеят на публични места или да се показват без мъжете си?", питат войводите. 

"Подобна позиция на ДПС е все едно управата на затвора в Гуантанамо да се загрижи за правата на човека. Срамното предложение срещу страната ни идва от партия, която съществува в разрез с Конституцията, а нейната търговия с гласове е директна гавра с вътрешния ред. ДПС е мафиотизирана структура, който държи цели райони в мизерия. ВМРО припомня на Анастасов думите на Петко Каравелов пред чужди журналисти: "В България не бият." Тогава над Каравелов е нанесен жесток побой в затвора, но въпреки това не уронва името на страната си пред чуждите наблюдатели. Днес Анастасов направи обратното. Уви, в България днес бият. Бият лекари!", пише още в съобщението. 

"Младият депесар Анастасов нашумя, след като беше временно трудоустроен като министър на околната среда, но се оказа, че фалшиво се е представял като завършил университет в Мюнхен. След това Анастасов стана депутат от Видин, където ДПС чудодейно вдигна гласовете си от 400 - на миналите избори, до 2400 - на сегашните. Вероятно именно заради активната работа на Анастасов в областта на човешките права, населението в Северозапада е посегнало към бюлетините на ДПС", завършват от ВМРО.