Пънк кралицата, която вече е на 71, представи на модната седмица в Лондон колекцията пролет-лято 2013 на своята Red Label, вдъхновена от 50-те

Самата дизайнерка се появи на подиума с изрисувани мустаци, като на главата носеше каска от Втората световна война, инкрустирана с кристали, а краката й бяха обути в чорапогащи, нахлузени върху къси панталонки.

Уестуд, която от години е обявила война на консуматорското общество, отново даде гласност на своя манифест против материализма.

Съветът й е: "Купувайте по-малко неща и ги избирайте внимателно, така че да имат трайност повече от един сезон" (Buy less, choose well, make it last).

От подиума в Лондон тя призова и за "климатична революция". Вече е налице връзката между промените в климата и финансовата криза, написа тя в блога си и изброява още няколко начина, по които всеки може да участва активно в борбата. Например:

Станете дарител на неправителствена или благотворителна организация. Оскар Уайлд е казал: "Никога не пръскам пари - харча ги." Предпочитайте качеството вместо количеството.

Приготвяйте сами храната си. Намалете употребата на пластмаси.

Бъдете информирани. Обмислете дали да имате деца - шансовете им за оцеляване ще са ясни до следващите олимпийски игри. Занимавайте се с култура и изкуство.