Това, а и дъждовният май са повод да си припомним хита на "Уедър гърлс" It's Raining Men от 1982-ра в няколко версии

It's Raining Men (Дъжд от мъже) е звучала дори в "Шоуто на Слави", където дуетът гостува през 2004-та и след изпълнението си дори флиртува с водещия, а видеозаписа може да си припомните в архивите на предаването.

Всъщност днес "Уедър гърлс" са дъщерите на певица от оригиналното дуо - Айзора Армстед, която почина през 2004-та.

Любопитното е, че съавтор на песента е Пол Шафър, популярен от бенда в токшоуто на Дейвид Летърман.

Парчето е било предлагано на певици като покойната Дона Съмър, Барбра Стрейзанд, Пати Лабел, дори на Шер - докато накрая го записват колоритните "Уедър гърлс", чието име буквално означава "тв синоптички".

Песента стана популярна и у нас, особено след включването й в една от сборните плочи на "Балкантон" от музикалните радиопредавания "Пулсиращи ноти" и "Музикална стълбица".

Междувременно по-младата певица, гласовитата Марта Уош (р. 1953 г.), започва успешна самостоятелна кариера - както със собствени песни, така и като гост-вокалист зад кадър в денс хитове на "Блек бокс" като Fantasy и Strike It Up или в Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) на "Си енд Си мюзик фактъри".

В края на 90-те тя записва кавър на It's Raining Men в дует с Ру Пол, който озаглавяват The Sequel (Продължението).

През 2001 г. кавърът на Гери Халиуел се превръща в най-успешния солов хит на бившата "спайс гърл".

Парчето звучи и в "Дневникът на Бриджит Джоунс", където е фон на сблъсъка между Хю Грант и Колин Фърт, чиито персонажи воюват за сърцето на главната героиня (Рене Зелуегър).

Официалният клип, който показва Халиуел в отлична физическа форма, пък цитира сцени от класически танцови филми от диско ерата като "Слава" и "Флашданс".

Песента е включена и в сценичната версия на култовия австралийски филм от 1994-та "Приключенията на Присила, кралицата на пустинята".

Постановката (PriscillaTheMusical.com) се играе от 2006 г., първо в Сидни, после в Лондон, а от миналата година и на Бродуей.

Точно това парче от мюзикъла бе изпълнено в Ню Йорк при връчването на 65-ите награди "Тони" през юни 2011-а, а на сцената към актьорите се присъединиха Пол Шафър и Марта Уош.