От четвъртък започва затопляне над цялата страна

Още днес със слаб до умерен вятър от изток-североизток над цялата страна ще нахлуе по-студен въздух, съобщават синоптиците. Ще има значителна облачност, на места ще превалява сняг, в най-южните райони - дъжд, пише "Преса". 

Температурите ще се понижат значително - утре минималните ще са между минус 8 и минус 3 градуса (на места и под минус 10), а максималните - между минус 3 и 2 градуса. 

В сряда вятърът ще отслабне, облачността ще намалее и от четвъртък над цялата страна ще започне затопляне. Максималните температури над по-голямата част от страната до края на месеца се очаква да бъдат между 3 и 8 градуса, на някои места и над 10. 

Условия за валежи ще има около 20-21 февруари, на 25 и 28. Те ще бъдат предимно от дъжд, по високите полета и на места в Северна България - от сняг. 

През март се очаква градусите да бъдат около и малко под средните за месеца - над по-голямата част от страната между 3 и 8, на места и над 10. Минималните рядко ще слизат много под нулата. 

Превалявания от дъжд и сняг са възможни около 2-3 март, между 11-13 март, както и в периода 20-26 март. Валежи от дъжд се очакват и в последния ден от месеца.