Изоставена любовница осъди бившия си за над 2000 лв., след като й написал в SMS "чумо гадна, издухана", съобщава Flagman.bg

Безпрецедентно дело за обида от есемес разгледа Бургаският окръжен съд. В прелюбопитния процес, за който информира Flagman.bg, М.А. от Поморие успяла да осъди бившия си любовник Славчо Стоянов, задето й пратил няколко текстови съобщения с унизителни за дамата словосъчетания, приети от нея изключително тежко.

Стоянов е осъден на 1000 лв. административна глоба, 200 лева обезщетение за претърпени вреди на М.А., както и 850 лева съдебни разноски на ищцата.

Славчо и М.А. имали дълга история, става ясно от документите по делото. Помориецът поддържал години наред тайна връзка, като в един момент дори напуснал жена си, за да живее с любовницата си. Съжителството с красивата дама обаче очевидно не му понесло и той бързо се върнал при изоставената си съпруга, която го приела с отворени обятия.

В началото на тази година искрата между Славчо и М. отново пламнала. Мъжът пръв направил опит да се свърже със сексуалното си изкушение. Той позвънил няколко пъти на М., но още щом чуела гласа му, тя тръшвала телефона и отказвала да говори с него. А Славчо очевидно държал да й каже нещо много важно и настоятелно продължил да я търси.

Мъжът си изпуснал нервите, след като М. така и не му вдигнала телефона, и започнал атака с есемеси. На 20 януари изпратил първия: "Звъни чумо гадна издухана" (правописът е автентичен - бел.ред.).

В продължение на 15-ина дни той продължил в същия дух. Ето ги есемесите без редакция:

На 20 януари: "Изрод"
На 21 януари: "Имам подарък за дъщеря ти"
На 22 януари: "Който го истрах се скрива като мишка"
На 29 януари: "Звъни на майкаси"
На 12 февруари: "Макати долна проста к.рва" и "Това което съм написал няма да го прочетеш изрод мръсен".

Според мотивите на Бургаския окръжен съд, "от гледна точка на приетите в обществото морални норми за нормално човешко общуване", тези думи имат унизителен характер.

"С тях подсъдимият е изразил своята отрицателна оценка, негативно мнение за личното достойнство на тъжителката. Налице е обида чрез думи, обективирани в текстово съобщение, изпратено по мобилен телефон, т.е. изпълнителното деяние е осъществено писмено. Последната ги е възприела като засягащи личното й чувство за достойнство. Приела ги е като обидни думи и се е почувствала засегната", аргументират се магистратите.