Жените се притесняват, когато похапват сладкиши, защото те обикновено се "лепят" на талията. Малко от тях обаче знаят как захарта влияе на кожата им и особено тази на лицето.

Според изследователите дамите не трябва да се притесняват толкова за размера на дрехите си, колкото за бръчките по лицето, които сладкото причинява. 

Последните проучвания сочат, че захарта е най-големият враг на кожата. 

Десертите водят до отпускане на мускулите, които придържат скулите опънати. В този случай бръчките се появяват и това е неизбежно. Остаряването на клетките на епидермиса се случва тогава, когато кръвната захар на човек е прекалено висока. В този момент тя започва да атакува кожата и тя губи своята еластичност и колаген. 

Скорошно проучване разкри, че последствията от отказа на сладко са сходни с последствията от отказа на наркотици. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време. 

Оказва се, че много хора са изправени пред дилемата бръчки или добро настроение. Това обаче е порочен кръг, защото колкото и добре да се чувствате от шоколада, когато бръчките се появят, това няма да се отрази добре на външния ви вид.

Източник: woman.bg

Ние обаче по-скоро клоним към шоколада, ами вие?