Тв водещият Джон Стюарт го почерпи със сладолед, а Вернер Херцог го покани да играе в новия му филм

Трудно е да преживяваш любовна раздяла, когато си толкова млад, но на мен "Бен и Джери" ми помогнаха много, каза водещият на The Daily Show, докато с Патинсън ядяха сладолед от марката Ben & Jerry's.

Роб се появи в студиото на популярното токшоу, за да даде първото си тв интервю след скандала с изневярата на партньорката му от "Здрач" Кристен Стюарт - и опитният водещ беше достатъчно дискретен да не му задава въпроси, тъй като темата бе премиерата на "Космополис".

Младият актьор е в главната роля и не пропусна да благодари на режисьора Дейвид Кроненбърг, който в този труден момент е до него при представянето на филма.

Два дни по-късно, в опит да изкопчи нещо повече от Патинсън, подобно утешение му предложи и водещият на "Добро утро, Америка" Джордж Стефанопулос.

Поради сутрешния час на предаването той се опита да го изкуши с любимата зърнена закуска на актьора - Cinnamon Toast Crunch.

Жестът обаче бе придружен с въпроса: "Всички искат да знаят как си и какво би искал феновете ти да узнаят за случващото се в личния ти живот..."

Патинсън не му остана длъжен: "Бих искал феновете ми да знаят, че една купичка от тази зърнена закуска съдържа само 30 калории... Не знам..." - и пренасочи разговора към "Космополис".

"Никога не съм се интересувал от това да продавам личния си живот. Влязъл съм в шоубизнеса, за да правя филми. Това е и причината да съм по телевизията сега - да рекламирам филмите си", коментира още актьорът.

Робърт Патинсън на премиерата на "Космополис" в Ню Йорк, 13 август 2012 г.

Междувременно той получи още един ангажимент от световноизвестен режисьор - Вернер Херцог го покани да играе Лорънс Арабски в новия си филм Queen Of The Desert (Кралицата на пустинята).

В главната роля - на писателката Гъртруд Бел, е Наоми Уотс, която напоследък се снима и като принцеса Даяна.

Сред останалите проекти на Роб напоследък са The Rover, който ще се снима сред пустинния пейзаж на Австралия, и Mission: Blacklist, създаден по действителната история за издирването и залавянето на сваления иракски диктатор Саддам Хюсеин.

Очевидно засега актьорът лекува любовната си мъка с работа. Наесен обаче му предстои да застане отново до Кристен за премиерата на финалния филм от вампирската сага - втората част на "Зазоряване".

Двамата ще трябва да се срещнат и преди това - на 6 септември за видеонаградите на MTV, където се появиха и през 2008-а, когато представяха на церемонията "Здрач".