Отново певица спечели "България търси талант" - 12-годишната Кристина Арабаджиева

Къдрокоската от Асеновград събра най-много гласове от зрителите, след като във финалната вечер изпълни, цялата в бяло, хита на Лили Иванова "Камино" (видео).

В интервю пред Би Ти Ви тази сутрин Кристина Арабаджиева, майка й и вокалната педагожка, която я подготвяла за шоуто, отсега заявиха намерения талантът на България да продължи да се развива в избраната област - първо в музикално училище, а после и като студентка по поп и джаз пеене.

Щастлива съм, че научих децата си да имат смелостта да преследват мечтите си, коментира след финала г-жа Арабаджиева. Тя сподели, че Кристина пее още от детската градина, а двамата с баща й са

лесовъди по професия

Засега победителката няма любим стил - стигало й само да пее, - но е започнала с народни песни. Тя впечатли журито и зрителите именно с такива изпълнения - като "Излел е Дельо хайдутин" и "Лале ли си, зюмбюл ли си". Иначе сред певците, които слуша, споменава... Франк Синатра.

В челната тройка във втория сезон на "България търси талант" се класираха още една малка певица - Виктория Цанкова от Варна, която беше избрала The Show Must Go On (видео), - както и фаворитът Метин Енимехмедов (видео).

Преди пет години феноменалният танцьор

от Бургас спечели конкурса "Танцувай с мен" в "Шоуто на Слави" след тримесечна конкуренция с останалите 11 финалисти и получи голямата награда - червеното ферари на шоумена, възпято в хита му "Едно ферари с цвят червен".

Сред 12-те финалисти в "България търси талант-2" имаше фокусник, два музикални дуета между баща и син, които свират фолклорна музика с необичайни инструменти - хармоники и цигулки, акробатична трупа, детски ансамбъл за народни танци.

Между изпълнителите бяха още певица, която се представи с хит на Джеси Джей, певец на известни попфолк хитове, импровизатор и рапър.

За уеб талант на България онлайн гласуването определи танцовата формация "Феникс" към Центъра за работа с деца в Разград.

Първото издание на "България търси талант" бе спечелено от певицата Богдана Петрова, която по-късно записа сингъла "Всеки от нас" по музика на Теди Кацарова и беше номинирана от "БГ радио" за дебют на 2011 г.