Не било морално

Всички сме чували прословутата фраза, че смехът е здраве, и че който се смее, ще има по-дълъг и по-щастлив живот. Е, очевидно не на такова мнение е вицепремиерът на Турция Бюлент Арънч.

Това пролича по време на речта му на церемонията по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам. Арънч призова жените да не се смеят, защото не било морално. Мъжете пък бяха призовани да притежават жените си, да ги държат изкъсо и да не им кръшкат, пише в. "Заман", цитиран от "Стандарт".

Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност, призова турският вицепремиер.

Виж още: 11 известни парчета, използвани от ЦРУ за мъчения

"Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга. А жената ще познава своя махрам и немахрам", заяви Арънч, имайки предвид посочените в шериата правила за родствените връзки и сключването на брак, включително разкриването на лицето и оставането насаме с хора от другия пол.

Виж още: Арестуваха шестима иранци заради Happy на Фарел

Той също така изрази дълбоката си тревога, че турското общество е изправено пред морален разпад. Според него моралното разложение в държавата се дължало на някои телевизионни предавания, които причиняват "секс пристрастяване" сред тийнейджърите, както и лесния достъп до вредни сайтове. Това била и причината за тревожното нарастване на случаи на насилие над жени.

Отговорът на жените в социалните мрежи в Турция не закъсня.