Тази пролет "Виваком Art Hall" поставя фокус върху съвременното азиатско изкуство и представя три поредни изложби на творци от Изтока. Сезонът започна от 1 април с едноседмичната изложба "Цветовете на Корея“ на Анна Ким.

След бума на азиатските икономики в световен мащаб източната култура добива все по-голяма популярност в целия свят. Трите последователни прояви показват различните гледни точки на успешни съвременни творци от Китай и Южна Корея в България. 

Сезонът на азиатското изкуство започва с едноседмичната изложба "Цветовете на Корея" на Анна Ким, съпруга на посланика на Република Корея у нас. Анна Х.Й. Ким е родена в Сеул, но е живяла в Париж, Брюксел, Мадрид, Мексико, където е изследвала съвременното изкуство, оказало трайно влияние върху творчеството й. 

"Цветовете на Корея", отворена за посетители от 1 до 7 април, представя традиционна корейска живопис. 

В средата на април следва основният фокус в програмата за сезона - изложбата "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство", с която се поставя началото на тазгодишния фестивал Sofia Contemporary (19 април-12 май). 

Това е първата световно значима пътуваща експозиция на китайско съвременно изкуство в Източна Европа, която ще бъде показана за първи път в София в периода 15 април-29 май и след това тръгва на обиколка из Европа. 

Нейният куратор Син Донг Ченг е избрал 41 имена от най-добрите представители на китайското съвременно изкуство, които използват широка гама от медии и жанрове - и са напълно различни по отношение на изпълнението в сравнение с традиционните художествени средства.

Последното за сезона събитие във "Виваком Art Hall", посветено на Изтока, е част от фестивала Doma Art Festival, който в първото си издание представя съвременното изкуство на Република Корея. 

Като част от фестивала в Телефонната палата гостуват едни от най-добрите съвременни южнокорейски автори - художници, скулптори, фотографи и пърформъри, които в рамките на 10 дни представят своите творби и изнасят лекции, дебати и уъркшопи с участието на български артисти, любители и професионалисти.