Главният прокурор заяви, че няма да се появи на протеста, искащ оставката му, за да чуе какво искат протестиращите

Няма да си подам оставката. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Би Ти Ви като коментар за предстоящия довечера протест пред Съдебната палата в София, на който ще бъде поискана оставката му.

Протести за #Оставка

Повод за протеста е скоростното самосезиране на прокуратурата по публикация на в. "Труд", след която започна проверка в Министерството на правосъдието. Снощи пък от "Протестна мрежа" прожектираха върху Съдебната палата надпис "Оставка", който да призове хората на протеста днес.

"Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Живеем в свободна държава. Моят план е да работя добре и така, както намирам за правилно. За мен е правилно да проведа работния си ден като изпълня задълженията си за деня. Преценката дали да бъде подадена оставката и дали главния прокурор да се подаде на натиск нека бъде моя", коментира Цацаров.

"Ако тези хора смятам, че начинът по който могат да осъществят гражданската си реализация е пред Съдебната палата и искат оставката ми, в това няма нищо лошо. Имам достатъчно ангажименти, за да се появя на протест и оставка не се постига по този начин и тя няма да бъде постигната", заяви той и допълни, че същите хора са протестирали, когато е започнала проверка на "Протестна мрежа" по сигнал на медия.

Виж още: ВСС иска среща с Борисов за оставка на правосъдния министър

Главният прокурор коментира и проверката на прокуратурата в Министерството на правосъдието.

"Ако някой счита, че проверката срещу Министерство на правосъдието е насочено срещу усилието на Христо Иванов в качеството му на министър се лъже. С министър Иванов сме си казали съвсем ясно и това, което всеки приема в отсрещния събеседник. Съвсем ясно сме си казали кой какво приема от идеите на другия и какво не", заяви Цацаров.

Източник: Би Ти Ви