Ако не знаете кои са най-големите покер играчи в света за всички времена, то тогава тази статия ще бъде интересна за Вас.

Направихме кратък списък, в който ще посочим покер звездите в световен мащаб и споделихме с Вас някои любопитни факти, които може би не сте чели до този момент. Покерът е една от най-играните игри с карти и напълно нормално намира място в интернет, където много хора се интересуват от постиженията на истинските добрите играчи.

Фил Хелмут (САЩ)

Фил Хелмут е един от най-известните покер играчи на планетата. Той е и може би, най-добрият играч в света на Тексаски покер в продължение на много години. За разлика от някои от своите връстници, Хелмут поддържа невероятна последователност през цялата си покер кариера. Хелмут изскочи на сцената през 1989 г., като спечели основното събитие на World Series of Poker. Той отказа вицешампиона Джони Чан за трета поредна победа. През 2020, Фил спечели и Световните покер серии онлайн, като няма съмнение, че името му ще бъде записано на златните страници.

Майк Секстън (САЩ)

Майк Секстън почина през септември 2020 г. на 72-годишна възраст. Справедливо е да се каже, че има малко играчи, които владеят играта на покер като него. Секстън беше един от пионерите на телевизионния покер, като се появи като котва на новопоявилото се Световно покер турне през 2002 г. Неговият мандат в WPT се простира до 15 сезона. Секстън също помогна за създаването на Partypoker през 2001 г., покер сайт, с който той продължи да работи до смъртта си.

Даниел Негреану (Канада)

Победителят с шест гривни на WSOP и спечелилият над 42 милиона долара парични награди на живо, Даниел Негреану, е един от най-добрите покер играчи за всички времена. Той е сочен за топ играчи и в много Poker Stars класации, така че неговите постижения влизат в голямата покер история. Негреану продължава да доказва своята смелост на живо и онлайн. По време на първия онлайн WSOP през 2020 г., Негреану спечели над 10 000 долара и отбеляза цели 31 победи.

Федор Холц (Германия)

Понастоящем Федор Холц е на осмо място в списъка със спечелени пари на покер за всички времена и е единственият германски професионалист, който се появява в топ 20. Той е и един от най-младите покер играчи, които гравитират в престижната класация, и в сметката си има над 32,4 млн. долара спечелени на покер. Освен че е страхотен играч, Холц има и изключителен бизнес нюх. Той създаде сайта за обучение на Pokercode с Матиас Айбингер, предлагайки над 90 лекции и курсове за начинаещи и професионалисти. Сайтът е известен в цял свят и много настоящи играчи.

Няколко думи в обобщение

В тази статия посочихме едни от най-успешните покер звезди от мъжки пол за всички времена. Разбира се, можете да прочетете и статията за най-добрите жени покер играчи, която със сигурност ще Ви бъде интересна, ако желаете да научите повече за постиженията на нежния пол в най-обичаната и практикувана хазартна игра с карти. Надяваме се, че информацията, която дадохме е представлявала интерес за Вас и Ви пожелаваме много успехи на игралните маси.