Този път филмът спечели награда за най-добър международен филм на фестивал в Ел Ей. Малко след това стана ясно и че "Чучков Брадърс" започват снимките на "18% Сиво".

"TILT" бе отличен с награда за най-добър международен филм (Best International Feature) на фестивала за независимо кино в Лос Анджелис (Independent Filmmakers Showcase).

Въпреки, че филмът не попадна сред петте номинирани за "Оскар" в категория чуждоезичен филм, TILT е един от популярните чуждоезични филми сред фестивалите в Калифорния, пише novini.bg

Фестивалът за независимо кино в Лос Анджелис е седмият филмов форум в Калифорния, на който дебютният филм на режисьора Виктор Чучков-син бе представен и това е втората награда, която получава в рамките на един месец.

Само дни след като "TILT" бе награден, бе обявено, че следващият проект на "Чучков Брадърс" - "18% Сиво", е спечелил финансиране за развитие от Програма МЕДИА на Европейския съюз. Филмът ще бъде адаптация на книгата на Захари Карабашлиев, който е и сценарист на проекта.