Лидерът на Движение 21 е категорична, че няма да се кандидатира за кмет на София

Българското общество се опасява от правилността на решението да бъдат изтеглени 16 млрд. лв. дълг, прекомпозирането на партиите плаши хората, каза Татяна Дончева в ефира на Нова телевизия

Възможни са скрити условия за решението на АБВ да подкрепи дълга

категорична е тя. 

"Отношенията на Калфин, Първанов и Петков са дългогодишни. Познавам стила им на работа. Първанов и Петков са политици играчи, манипулатори. Групата на АБВ има фигури, но не се виждат от масата. Впечатлението е, че има хаос", коментира положението около партията Татяна Дончева. 

"Петков и Първанов играят сложна игра, не я представят пред публиката. Казаха, че няма да подкрепят дълга, но всякакви скрити неща се разясняват зад кадър. Изчакайте април, тази партия не е фриволна. Половината наблюдатели смятата, че се играе театър", прогнозира Дончева. 

Попитана за поведението на финансовия министър Владислав Горанов, Дончева допълни: 

"Той няма никакви аргументи, а ходи от студио на студио, отправяйки нападаки. Как ще планирате дефицити? Разумното поведение на българската държава трябва да е във влагането на пари в инвестиционна програма. Парите от дълга са, 

за да си осигурят и похарчат в дребни, нищожни инфраструктурни проекти или да се скрият под пясъка

Дребните харчове водят до изтичане на пари." 

"Смятам, че следващият български президент трябва да бъде избран без ДПС, но те ще направят всичко възможно, за да участват в избирането му. ДПС не е никаква партия за права и свободи, а е партия за права и свободи на подобна олигархична власт. Държавата трябва да се обедини срещу това", категорична е Дончева. 

Татяна Дончева коментира и присъствието на Бойко Борисов на конгреса на Движение 21 миналата събота и неделя (21 и 22 февруари). По думите ѝ "една малка партия" няма аспирации да се меси с големите. И отрече, 

че при прегръдката с Борисов е имало разменени думи

Коалиции заради самите коалиции не правим, правим взаимодействие по въпросите, които са ни приоритет и са приоритет на други партии. По съдебната реформа взаимодействаме, по други - не, каза Дончева, визирайки и Реформаторския блок.

Библиотекарският кръг в службите - Писанчев, Лазаров, трябва да си отиде. Борисов го знае, но има друга причина, заяви Дончева и не пожела да коментира повече. 

"Както виждате, увеличават се хората, които твърдят, че на най-важните хора в държавата им се дърпат конците. Виждате 25 години как става. Имам идея как това да спре - 

олигархичните зависимости с българската политика трябва да бъдат прекъснати

По отношение на съдебната реформа Татяна Дончева беше категорична - калинките трябва да бъдат елиминирани и не може една фигура в държавата да концентрира всичко. 

"Правосъдието е редено 10-12 години от олигарси и логично то се отблагодарява и слуша. В Румъния политиците явно разбраха, че не може да върви и личният бизнес, и държавата", смята Дончева. 

Всичко започва от избирателите - 

не може да избереш Бареков и да искаш нещо

добави тя. 

Когато българският избирател разбере, че парламентът е извадката на нацията, тогава ще можем да искаме прогрес, смята червеният политик.