Велико Търново беше първата спирка от обиколката по набиране на участнички в националния конкурс по красота, тази година отново като риалити формат по Тв7

Търсенето на новата "Мис България" официално започна. Първите кандидатки от цяла Северна България бяха прослушани в интерхотел "Велико Търново" в старата столица на 25 и 26 май.

Момичетата застанаха пред експертно жури: Велислава Каймаканова-Ножарова, която откри Николета Лозанова за модния бизнес и е сред топфотографите у нас, Тихомир Белегански - мениджър на най-успешните български модели в чужбина, и тв водещия Витомир Саръиванов, делегиран продуцент на риалити шоуто, по Тв7 от 15 юли.

Изминалият уикенд беше пикът на абитуриентските балове и немалко хубавици се явили на кастинга направо с балните си тоалети, разказват организаторите на конкурса.

Следващата спирка на кастингите е във Варна, където журито ще очаква хубавиците от цялото Черноморие в събота и неделя, 1 и 2 юни, между 10 и 17 ч. в клуб Xtravaganzza. Именно там във вечерта на 31 май ще се състои и първото специално "Мис БГ Парти".

След морската столица обиколката продължава в Пловдив (хотел "Санкт Петербург", 8 и 9 юни) и София (15 и 16 юни).

Фотогалерия: Миските на България