Когато спасителите намерили "смелия моряк", той вече страдал от тежка морска болест, а лодката му се пълнела с вода

30-годишен българин беше спасен бе спасен на пет мили от бреговете на британското графство Дорсет, след като се опитвал да проплава Атлантическия океан с гумена лодка за 300 паунда, предаде "Скай нюз".

След като в неделя мъжът се сдобил с лодка с дължина 14 фута от пристанището на Крайстчърч, той отплавал към на 3500-километрово пътешествие към бреговете на САЩ.

За щастие бил забелязан от екипажа на преминаваща в близост яхта, който подал сигнал до бреговата охрана. По това време българинът вече страдал от тежка морска болест.

След пристигането на спасителите мъжът, който е бил сам в гумената лодка, упорито отказвал да приеме помощ. Пред екипите на бреговата охрана той многократно заявил: "Отивам на запад!"

След 45 минути увещаване екипажът го е издърпал насила на борда на спасителната лодка и го отвел до брега.

Виж още: Руски тийнейджъри си направиха басейн в апартамент

Когато го намерили, лодката вече се пълнела вече с вода и мъжът определено е щял да загине, ако не бил забелязан от яхтата.

"Ние му казахме, че ако не дойде с нас ще умре. Той беше с тежка форма на морска болест, на лице бяха първите признаци на хипотермия, а лодката му се пълнеше с вода", разказва един от спасителите.

Виж още: Пиян мъж скочи в басейн с акули и оцеля

Българинът не е носил спасителна жилетка, лодката му не е била снабдена със светлини и единствената му навигационна помощ е била улична карта на Саутхамптън. Той обаче е носил в себе си паспорт с американска виза, кренвирши, боб и плик с бисквити.