На 21-ви декември зала "Арена Армеец" ще е домакин на коледното издание на фестивала за електронна музика Solar.

За Solar Christmas организаторите от Yalta Club са подготвили микс от музикални изкушения, като за първи път музикалната селекция освен сетовете на топ диджеи включва и концертно лайв изпълнение. 

За първия си концерт у нас ще пристигне една от най-атрактивните британски изпълнителки, най-добрата певица сред фотомоделите - Софи Елис-Бекстър. 

Тя започва своята музикална кариера през 1997 г. като фронтдама в инди рок групата Theaudience. Две години по-късно решава да заложи на солова кариера. Интуицията й се оказва вярна. Още с първия си самостоятелен албум Read My Lips (2001 г.), Софи получава световна известност, окупирайки челните места в музикалните класации.  

Успехът на Read My Lips е последван от хитовите албуми Shoot from the Hip (2003 г.), Trip the Light Fantastic (2007 г.) и издадения през 2011 г. четвърти солов албум на певицата Make a Scene. Безспорно най-големите хитове са Murder on the Dancefloor (най-често въртяната песен в Европа през 2002 г.) и съвместното й парче с Армин ван Бюрен - Not Giving Up on Love. 

В творчеството си Софи смесва различни жанрове като електро поп, денс, диско и алтернативен поп-рок, но самата тя признава, че въпреки експериментите в миналото, винаги се връща към електро попа. Точно в тази светлина ще я видим и в първата й визита у нас на Solar Christmas.

Фед льо Гран

След концертното изпълнение на чаровната Софи Елис-Бекстър на сцената на Solar Christmas ще се появи холандецът, който не се нуждае от представяне пред родната публика – големият Фед льо Гран. С няколкото си епични гостувания у нас, последното, от които бе на Solar Dance Arena в рамките на Spirit of Burgas, той се превърна в безспорен любимец на родните фенове. Винаги зареждащ с позитивна енергия и раздаващ се на максимум зад пулта, Фед льо Гран не оставя и за секунда феновете да спрат да танцуват.

Сънери Джеймс и Райън Марчиано

За десерт Solar Christmas са подготвили много фънки хаус и трайбъл саунд, поднесен от едни от най-прогресивно развиващите се диджеи - Сънери Джеймс и Райън Марчиано. Зарядът на това диджей дуо родните фенове усетиха още с първото им гостуване у нас това лято. Не случайно самият Armin van Buuren избра Сънери Джеймс и Райън Марчиано за негови подгряващи диджеи на Solar Dance Arena, а резултатът беше повече от изключителен. 

Но и с това не приключват изненадите от Solar Christmas. Към специалните гости на вечерта ще се присъедини и още едно холандско величие – официалното MC на Sensation White - MC Gee, който отдавна е заслужил титлата си "майстор на най-доброто парти настроение".

Партньори на Solar Christmas са парти уиски №1 в света J&B и Heineken.

Билети за Solar Christmas се вече пуснати в продажба в мрежата на eventim.bg и на белия бар в Yalta Club.

Solar Christmas
21 декември 2012
Арена Армеец