Кори Монтийт, едно от най-лъчезарните лица в американския музикален сериал, беше открит мъртъв на фаталния 13 юли в хотелска стая във Ванкувър. Заключението на съдебните медици: актьорът предозирал с алкохол и хероин

Смъртта му се определя като "трагичен инцидент". Налице са достатъчно доказателства, че Кори Монтийт е бил сам в последните си мигове, след като се прибрал в луксозния хотел Pacific Rim в центъра на канадския град около два след полунощ, съобщават медиите зад Океана.

Фин Хъдсън, героят му в "Клуб Веселие" (Glee, у нас по Би Ти Ви комеди) бе спортна натура, един от красавците на гимназията, който съчетаваше мачовете в училищния отбор по американски футбол с изявите като солист на певческия клуб "Нови посоки".

Жената до него, която го подкрепяше в борбата с дрогата, актрисата Лия Мишел, също бе сред звездите на сериала, като връзката помежду им се разви и на екрана. Една от последните им появи заедно, уловена от папараците на TMZ.com, беше миналия месец, а сега сайтът разкрива, че

водел двойнствен живот -

бил трезвеник на работа, в Лос Анджелис, но в родната Канада се отдавал на старите вредни навици.

След трагичната новина, продуцентите от "Фокс" разпространиха изявление, в което се казва: "Кори беше изключителен талант и още по-изключителен човек. Радост беше да се работи с него и той ще ни липсва извънредно много. Скърбим заедно с неговото семейство и любимите му хора."

Знае се, че той е бил пристрастен към наркотици и алкохол

още от 13-годишната си възраст и докато наближавал пълнолетие, затъвал още повече. Едва към 20 успял да се отърси от зависимостите с помощта на майка си и група приятели.

Роден в Калгари през май 1982-ра, Монтийт бе сред главните актьори в "Клуб Веселие" през първите три сезона, от 2009 г. насам, но запази позиции и в новите епизоди, след като випускът им завърши гимназията.

Сп. "Ентъртейнмънт уикли" нареди на първо място сред най-добрите му музикални изпълнения в сериала хитовете на "Джърни" Faithfully, Any Way You Want It/Lovin' Touchin' Squeezin' и Don't Stop Believin' от финала на сезон 1.

Ролята му донесе приза "Изборът на тийнейджърите 2011" за комедиен тв актьор, а заедно с останалите от екипа е печелил наградата на актьорската гилдия в САЩ за най-добър ансамбъл в комедиен сериал. Изпълняваните от тях кавъри на попхитове пък се радваха на небивал успех в музикалните класации.

През април т.г. актьорът се лекуваше в клиника

от пристрастеност към наркотични вещества, с пълната подкрепа на приятелката си. За последно той се появи в епизод 19 от четвъртия сезон на "Клуб Веселие", излъчен в САЩ същия месец под заглавие Sweet Dreams.

Лебедовата му песен в сериала бе (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) на "Бийсти бойс", която изпълняват с Марк Солинг, вече като студенти.