Той става председател на парламентарната подкомисия по еврофондовете

Слави Бинев все пак се сдоби с председателско място в парламента. Той оглави парламентарната подкомисията по еврофондовете към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, предаде "Фокус".

Всички парламентарни групи получиха място в новата подкомисия, като Светлин Танчев от Български демократичен център (БДЦ) си направи самоотвод, тъй като е председател на водещата комисия. Самата подкомисия ще се състои от 7 души.

Без други номинации

Председателското място на Бинев беше решено след гласуване вътре в постоянната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. За мястото нито една от другите парламентарни групи не е номинирала човек. Самият Бинев заяви пред журналисти, че е изненадан, но неговата номинация била най-логична.

Новата подкомисия ще се занимава с въпросите по усвояването на еврофондовете.

Членове

За членове бяха предложени и одобрени единодушно от Патриотичния фронт Слави Бинев, Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове от ДПС Айхан Ефрем, Реформаторския блок Антони Тренчев, АБВ - Иван Иванов, от Атака - Миглена Атанасова, а от БСП са изпратили SMS, че не са готови да предложат член на подкомисията.