Подобна теза изказа нейна близка съветничка пред Си Ен Ен в отговор на слуховете, че Клинтън обмисля да измести Бил де Блазио от кметския пост в Ню Йорк

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е малко вероятно в бъдеще отново да се кандидатира за някаква изборна длъжност. Така смята Нира Танден, директор на либералния институт "Център за американски напредък" и бивш близък съветник на Клинтън в интервю за Си Ен Ен. 

Изквазването ѝ идва на фона на засилените слухове, че на кандидатът на демократите за президентските избори от 2016 г. се предлага упорито кметския пост в Ню Йорк. Слуховете твърдят, че демократите са недоволни от настоящия кмет на града Бил де Блазио.

Слуховете тръгнаха, след като няколко консервативни издания изтъкнаха възможността. Впоследствие обаче сериозни вестници като "Ню Йорк Таймс" и "Ню Йорк Дейли Нюз" пуснаха статии по темата, което засили подозренията по темата. Липсата на позиция от екипа зад президентската кампания на Клинтън допълнително повлия.

Според експертите обаче няма никакъв шанс подобно нещо да се случи. 

Такова мнение се посочи и от Нира Танден. Според нея бившият държавен секретар ще се фокусира върху решаването на социални проблеми, включително оказването на помощ на деца и семейства

"Върху това е фокусирана през целия си живот, както и многото засягащи ги проблеми, през следващите няколко години. Но не очаквам тя да се кандидатира за някаква изборна длъжност отново", каза тя.
 

Източник: Си Ен Ен, Ройтерс