Казват, че Интернет е предизвикал най-големите културни промени от Индустриалната революция насам...

В същото време знаем, колко много той промени и самите любовни срещи. Нека да проследим какво още им е повлияло според нас. 

Секуларизъм - Има няколко движения, които са намалили влиянието на религията и са предизвикали научни и социални промени. Например, теорията на Дарвин за еволюцията променя становището, че жената произхожда от реброто на мъжа. Общо взето превръща хората в животни, но и предполага, че жените сами избират партньорите си -  тъмнокос или с голяма банкова сметка - което се дължи на несъзнателен естествен подбор. 

Телефонът - Дори първите думи, произнесени по телефона, са звучали като покана за среща. Бел е казал на асистента си: "Г-н Уотсън, ела тук. Искам да те видя." Добре де, не го е поканил на среща, но е добър пример за това как всъщност се стига до срещата: Да поискаш телефонен номер се превърна в ритуал на модерното интимно общуване. Едно време е бил изписван върху листче на бара, сега до въвеждаме в мобилния си телефон. 

60-те - Движението "Свободна любов" ("Free Love") e същинско отхвърляне на брака, но и стартът на сексуалната революция. То ни въвежда в модерните времена: навечерието на консервативните 50-те е последвано от десетилетия на упадък и ексцес. 

Колата -  Eddie Cochran пее в една от песните си "She's Somethin' Else," ("Тя е нещо различно") - хроника за мъж, желаещ определена кола, която ще му помогне да свали дамата на мечтите му. Колите са създадени за срещи: ако колата е готина, мъжът става по-привлекателен. Те ти помагат да се предвижиш до срещата си и освен това ти осигуряват пространство за "натискане". 

СПИН - Смъртоносно заболяване, което отрезвява обществото след свободията на 70-те. И най-сигурният начин да се предпазиш от него бил чрез въздържание. СПИН инжектира отровните пламъци на 60-те със смъртоносна действителност. 

Интернет - В наши дни хората могат да се срещат онлайн, което прави света толкова по-малък. Сигурни сме, че Интернет е спасил много връзки на голямо разстояние, който са щели да загинат без Skype и имейл, но в същото време усложни комуникацията в срещите. 

Вече имаме толкова много възможности. Да потърсиш името на някого в Google може да разкрие неща, които да провалят връзката преди изобщо да се срещнеш с него. Разбира се, можеш да го "сталкваш" (от stalking) постоянно в мрежата, ако решиш да следваш този път. 

Тепърва ще откриваме как Интернет променя света на срещите, но вярваме, че е оказал най-голямо влияние върху тях от секуларизма насам.