Най-популярното корейско поппарче в YouTube, гледано за два месеца над 180 млн. пъти, проби и в британската класация за сингли

Gangnam Style се прочу най-вече с хореографията на видеоклипа и едноименния танц, който имитира конна езда. Изпълнява го Сай (Psy) - 34-годишен рапър, който се изявява и в жанра K-pop.

Заглавието идва от един от 25-те административни района в Сеул - Каннам (Gangnam), където са били заснети и сцени от актуалния по кината "Наследството на Борн".

Рецептата за успех, формулирана от самия Сай, звучи като "обличай се класно, танцувай ужасно... смешно" (dress classy and dance cheesy).

Всъщност той много ни напомни за подобни хитове от миналото лято - Sexy And I Know It на дуото LMFAO или техния "шафъл денс" от Party Rock Anthem, гледан близо половин милиард пъти в YouTube.

Виж още: Те са секси и го знаят!

Междувременно изпълнителят вече е звезда не само в родината си. Парчето му вече има множество последователи, които качват онлайн свои версии на танца Gangnam Style.

На 15 септември Сай пя в предаването Today на Ен Би Си (снимката горе), а няколко дни по-рано посети и токшоуто на популярната Елън Дедженъръс.

Там южнокореецът даде урок по танц на Бритни Спиърс, която гостуваше в студиото в качеството си на жури от новия сезон на американския X-Factor.