Знаменитости като Ан Хатауей, Ники Минаж и Кейт Босуърт трябва да бъдат щастливи не само заради своята слава и богатство, но и заради факта, че и трите са на 31 години.

Данните от ново проучване разкриват, че жените достигат пика на сексуалната си удовлетвореност, когато навършат 31 години. Резултатите са от изследване, в което участвали 2000 души. 

Една година след 30-те дамите са достатъчно опитни, за да бъдат уверени в леглото и да се чувстват удобно със своите форми и тяло. Според анкетата дългосрочните отношения дават възможност на жените да изразят себе си по-добре физически.

Проучването показва, че жените изпитват най-малка сексуално увереност на 25 години. Най-големите проблеми за дамите на тази възраст са притесненията, свързани с тяхното тяло. 

В изследването се включили и мъже, за да могат учените да установят средната възраст, на която и двата пола се чувстват най-добре в леглото. Сексуалната увереност при господата също е най-висока около 30-те им години. Техният пик е в периода от 30 до 33 години.

Анкетираните смятат, че „химията“ е особено важна част от щастливия сексуален живот. Удобството и комуникацията обаче са по-важни от привличането. Една трета от хората признават, че сегашният им партньор не е най-добрият, който са имали. Тридесет на сто от жените и мъжете са попаднали в капана на рутината, докато един на всеки пет човека прави секс изключително рядко.

За четирима от всеки десет души броят на сексуалните партньори не оказва влияние върху уменията в леглото. Повече от половината анкетирани обаче са съгласни, че дългосрочните отношения благоприятстват за по-добър секс, пише вестник "Дейли Мейл".

Източник: tialoto.bg