Завръщането към 80-те характеризира новите трендове - обемни блейзъри и якета, фосфоресциращи принтове, удобни токчета

Модата винаги е крачка напред. В момента се питаме дали да сложим още един вълнен шал или два са достатъчни, но пролетта все пак ще дойде и тогава ще видим седемте модни писъка, създадени за 2017-а и събрани за вас от редакторите на британския "Вог".

1. Клин под рокля

Modata obicha da se zaigrava s kicha

Под клин не разбирайте "студентската" мода на скромно полиестерно долнище, съчетано с кецове. Говорим за leggings, който е нещо като фетиш на лукса. Ще бъде носен с поли и рокли малко над коляното.

Цикламеното носи допълнителни точки, особено ако е съчетано с бели или разноцветни ленти отстрани. Ако искате да покажете, че сте наясно с тенденциите, комбинирайте с високи токчета.

Kostyumat tes makgil se zavrashta

2. Блейзерът се уголемява

Забравете вталените, тесни сака, следващи тялото. Спомнете си Мелани Грифит като Тес Макгил в "Работещо момиче" ("Имам глава за бизнес и тяло за грях. Има ли нещо лошо в това?"). Широките рамене с подплънки и обемният силует, които дадоха облика на Джил Сандер, Селин и Баленсиага, не са изглеждали така добре от далечната 1989 г.

Dobra novina za lyubitelite na zhaltoto

3. Код жълто

Дайте път на слънцето. Жълтото във всичките му нюанси от блед нарцис до ярък слънчоглед идва, за да даде цвят на летния ви гардероб. Това е най-ободряващият цвят от спектъра, така че го посрещнете с радост.

Tokcheto sladoledena funiyka izrita platformata

4. Стъпвайте върху фунийки

Неслучайно споменахме Тес Макгил. Осемдесетте са тук, за да оформят токчетата  като сладоледена фунийка. Новият тренд дължим на Фийби Фило от "Селин", която прати равните платформи в отпуска.

5. "Ветровката" се превръща в модно изявление

Помните ли пъстрите тънки якета, които към края на 90-те вече носеха само зубрачите. Е, Демна Гвазалия и Баленсиага ги качиха на модиня подиум и ги превърнаха в тренд. Извадете от дрешника ветровката на майка си, ако целите хипстърско звучене, или си купете ново ветроупорно яке от "Патагония". Както и да решите дилемата, знайте, че ветровката е новият бомбър.

Zabravete za vazpitanoto shareno

6. Ярки флорални принтове

Забравете леките, възпитани принтове - тази година цветните щампи са в ярки, неонови цветове, при това от главата до петите.

7. Обем и при панталоните

Obem pri pantalonite

"Оувърсайз" тенденцията обхваща и панталоните. Комбинирайте с тесни блузи, за да нямате размъкнат вид.

Източник: "Вог"