Навръх 91-си рожден ден актьорът Кристофър Лий, познат и като граф Дуку от „Междузвездни войни“, издаде тавата Charlemagne: The Omens of Death

Кристофър Лий открай време си пада по мечове, магии... а явно и по метъла.

След като размахваше жезъла в ролята на злия магьосник Саруман във „Властелинът на пръстените“ и вгорчаваше живота на джедаите като граф Дуку от епоса на Джордж Лукас, Лий се отдаде на кариера като хеви метъл вокалист.

Не го спира дори възрастта му - новият му (вече втори) албум Charlemagne: The Omens of Death се появи на бял свят точно на 91-я рожден ден на актьора (27-и май).

Omens of Death представлява продължение на дебютния албум на беловласия метъл Charlemagne: By the Sword and the Cross (2010), който обаче беше в по-мелодичния стил симфоничен метъл. Сега Лий е втвърдил звука и е преминал към изцяло хеви метъл звучене. Затова е помогнал и китаристът на Джудас Прийст Ричи Фокнър, който е аранжирал мелодиите.

Стилистиката на албума напълно отговаря на името му, което може да се преведе като „Карл Велики: Поличбите на смъртта“. От обложката на диска Лий, пременен като крал и с мрачно изражение, ни заплашва с нещо, което прилича на меч. Друг меч виси над главата му, а около него, както си трябва, витаят гарвани, коне, огньове... плюс още един меч. Песните също носят недвусмислени имена: „Клането на саксонците“, „Нека легендата ме помни като краля“, „Обсадата“...

Лий отдавна е влязъл в историята с филмовите си роли, но новото му амплоа го праща в книгите на рекордите като най-възрастния хеви метъл изпълнител за всички времена.

Само така!

Автор: Свилен Георгиев, Termo.bg