Пътуващото кино GLOBUL Mobile Cinema ще обиколи България през летните месеци с актуални филмови заглавия

В много градове в страната хората са зажадняли за качествено (а някъде и за каквото и да е) кино. Във времена, в които много киносалони отдавна са се превърнали в магазини, барове и казина, една хубава инициатива ще позволи на зрителите да се нагледат на филми с убийствен звук и страхотна картина. И не става дума за заглавия отпреди няколко години, а за ленти от актуалния кино афиш.

Пътуващото кино GLOBUL Mobile Cinema ще се излъчва под открито небе, с най-модерната дигитална техника, върху надуваем екран с размери 14/7 метра и с отличен съраунд звук. Някои от филмите ще са в 3D формат. Всичко това обещава приятни летни вечери.

Лятното кино стартира с четири безплатни прожекции пред Паметника на Съветската армия в София (29 май - 1 юни), а след това тръгва на гастрол в Търговище (3 юни - 1 юли), Пловдив (3 юли - 30 август), Монтана. Целта на организаторите от продуцентската компания „Чучков Брадърс“ е всеки месец киното да посещава 1-2 града, с по 4-5 прожекции на ден. Списъкът с градовете тепърва ще бъде допълван, така че проверявай за интересни новини.

Цените на прожекциите ще бъдат доста по-ниски от тези в мултиплексите - 4-6 лв. за обикновените филми и 5-7 лв. за тези в 3D формат. Билети ще се продават в офисите на GLOBUL и на място.

На откриващото събитие в София ще бъде показан по един филм във всяка от вечерите:

29.05. - „На Рим с любов“

30.05. - „Седемте психопата“

31.05. - „Тежка сватба“

01.06. - „Цветът на хамелеона“

Филмите ще са в 2D формат, а входът е свободен.