Интелигентните са новият еталон за сексапил

Времето на градските дървари - брадати, неглиже и в постоянна връзка с интернет, както и това на спортните маниаци с перфектна фигура, отминава. Това са последните тенденции поне според ДПА.

Като противовес на множеството увличащи се по фитнеса - в зала или на улицата, сила набира и противоположна по смисъл тенденция, предаде ДПА.

Кои са сапиосексуалните

Сапиосексуални са хора, които са сексуални привлекателни заради умствения си капацитет. Те не поддържат тялото си с тренировки и разчитат изцяло на познания и излъчване на интелектуално превъзходство. Значението на понятието е индивид, който е привлекателен заради умствените си способности.

Според австрийският в. "Курир" в последно време много хора в социалните мрежи изтъкват сапиосексуалността си. "Нищо не е толкова атрактивно, колкото интелигентността. Вместо да се перчат с привлекателна фигура, сапиосексуалните участват в задълбочени обсъждания, които довеждат до сексуална връзка", допълва изданието.

Думата, която трябва да научим

Миналата година пък немският в. "Билд" писа, че сапиосексуалност е дума, която всички трябва да знаят.

"Това е нова дума за привлекателността на интелекта - хора установяват, че събеседникът им е толкова умен, че е също и секси", пояснява вестникът.

И все пак добрият външен вид не пречи, дори и да си гений.

Източник: ДПА