Нова възможност за разходка край Бургас

Очаква се от първи май корабът, който ще вози туристи до новата туристическа атракция на Бургас - остров Света Анастасия, да започне да прави ежедневни пътувания дотам и обратно. Предвидено е те да са пет на ден, а цената за двупосочен билет ще е 9 лева. Учащи и пенсионери ще плащат по 6 лева, а деца до 7-годишна възраст и хора с увреждания ще се возят безплатно.

На острова, освен да разгледат забележителностите, посетителите ще могат и да хапнат, както и да посетят обновения музей, църквата, да опитат от продуктите от билки, тинктури, природни сокове, сушен микс от диви плодове и мед по стари манастирски рецепти на пекарната или да си купят сувенир.

Островът разполага и с малка къща за гости, която предлага красива гледка към Бургаския залив. Освен това има и няколко манастирски килии. Нощувката ще струва между 40 и 70 лева на човек и ще включва закуска.

В музея ще се представя историята на острова, както и съпътстващите го легенди. Освен артефакти в него посетителите ще могат да видят и видеоинсталации, 3D анимация, както и звуково-светлинни ефекти. Цената за посещението му ще е 6 лв. за възрастни. За деца и учащи ще бъде безплатно.

Община Бургас съобщава, че се подготвят и комбинирани пакети за посещение на остров Света Анастасия с около 15% отстъпка от индивидуалните цени, включващи пътуване с кораб, хапване в ресторанта и по желание билет за музея.

Източник: „Дневник“