Журналистите били там да потърсят кандидат за общински съветник за коментар по темата с частното енерго в ромската махала, на което той е организатор

Екип на Нова телевизия бе нападнат в ромската махала в Самоков, съобщават от медията. 

Пострадали са най-вече техниката и служебният автомобил. Екипът с репортер Надя Ганчева, оператор Михаил Кръстев и шофьор Валентин Иванов е бил изпратен в Самоков, за да вземе интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по прякор Пиже. 

Предишно журналистическо разследване на медията показва Василев като организатор на частното енерго в ромската махала в Самоков.

Още преди екипът ни въобще да са имали възможност да заснемат каквото и да е, Трайчо Василев, синът му и още десетки роми са нападнали екипа.

Пострадали и щети

Репортерката беше блъскана, операторът получи няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания, разказват от медията.

"Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала", разказва Надя Ганчева.

Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство. 

Източник: Нова телевизия