Нещо леко за хапване в летните горещини

Продукти:

1 кг бяла риба
400 г домати
2 глави лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
80 г масло, разтопено
1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Почистваме и посоляваме рибата.

Добавяме малко черен пипер, намазваме я с малко от маслото и я изпържваме в сгорещен тиган от двете страни.

Почистваме и нарязваме лука и доматите.

Прибавяме им сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме. 

Поставяме ги в тавичка. Добавяме останалото масло и малко вода и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 35-40 минути.

След като ги извадим от фурната, добавяме почистения и нарязан магданоз. Разбъркваме.
Поставяме рибата в чиния и добавяме печените зеленчуци. Сервираме.

Още интересни рецепти ще откриеш в Kulinaria.bg