Риана се сблъска с расисти два пъти последните дни.

Датата е 20 декември 2011, въпреки това и днес се случват такива неща: Холандско списание публикува статия относно Риана със заглавието “De Niggabitch.” 

Статията е за това как да се облечеш като Риана и да изглеждаш като "Niggabitch". Да, през 21 век в цивилизовани медии все още се случва това, а думите nigga и bitch са еднакво обидни на какъвто и език да бъдат произнесени. Материалът продължава с определянето на Риана като изпълнител от Ямайка, докато родом тя е от Барбадос, и всъщност предлага  на майки да обличат децата си като нея. Очевидно материалът е нереден от който и ъгъл да бъде опгледнат.

След реакцията на обидената певица (Риана изля цялото си възмущение в Twitter), главната редакторка на изданието се извини, обяснявайки всичко като лоша шега, която осъзнала едва след огромния световен отзвук. 

Миналата седмица след участие в Лисабон, Риана се вбеси на расист в хотела, в който бе отседнала. Въпросният господин също бил гост на хотела и обидил чернокожи жени пред очите на певицата. Тогава тя реагира много бурно, но и адекватно отново в социалната мрежа Twitter

Участието й в Лисабон бе от последните по време на турнето Loud и един от най-тежките концерти за певицата. Самата тя призна, че по средата на изпълнение е слязла от сцената, за да повърне, след което се е завърнала и е продължила, все едно нищо не е било. 

Надяваме се, младата дива най-накрая да се отдаде на заслужена почивка и поне за малко да освободи и нас, и себе си от медийно присъствие.