Спуп Дог издаде книга, която може да се изпуши. Колегата му Фарел Уилямс пък пише за пътуванията си.

Не знаем доколко рапърите четат, но някои от тях пишат книги. В световния ден на книгата и авторското право решихме да ти разкажем за някои рап изпълнители и техните проекти на хартия.

Снуп Дог преди няколко седмици издаде книга, която може да се изпуши. Rolling Words е определяна като добра причина да зарежеш своя Kindle за малко. В нея Снуп Дог събира текстове на песни от последните 20 години, в които е рап изпълнител, и, в типичен негов стил, страниците й са направени от хартия за свиване на цигари. Всичко това, разбира се, е придружено от кибрит, за да е пълен комплектът. Виж видеото, където той сам обяснява произведението си:

Снуп Дог отдавна се асоциира с марихуаната, пеейки песни като Smoke Weed Everyday. Неведнъж е бил и арестуван за притежание на "трева". Все още не е ясно дали книгата ще се продава. Засега се знае само, че той е разпространил няколко бройки сред феновете си по време на фестивала Коачела в Калифорния, пише The Huffington Post. 

Хип-хоп продуцент и носител на награда "Грами", Фарел Уилямс пък реши да издаде книга, документираща местата по света, където е ходил. Pharrell: Places and Spaces I’ve Been ще включва и коментари от Джей Зи, Амбра Меда, Ниго и Такаши Мураками. В разговор с GQ относно проекта Фарел сподели: "Това са просто нещата и хората, които са ме вдъхновявали по света и съм имал честта да познавам." Очакваме я от 16 октомври, но може да бъде поръчана още сега в Rizzoli за $55.