Формацията предложи общо явяване на изборите с партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България"

Дясна идейна надпартийна платформа "Нова република" представи днес лидерът на ДСБ Радан Кънев. Срещата тече в момента и нея са депутатите от партията му, от Гражданския съвет на РБ и депутатът от ГЕРБ (но не и от партията) Методи Андреев. 

Още другата седмица гражданската платформа ще прерасне в политическо обединение, което търси единство на граждани и политици. 

Средно с 20% увеличение на заплатите на учителите, заплатите и хората на науката, но при ясно отчитане на резултатите на всеки, предлага "Нова България". Втори акцент е забаната на рекламата на хазарт в медиите.

"Ясно отхвърляме варианта на избори с РБ. Ние не сме младши партньор, камъче в обувката и трън в петата. Ние ще изнесем и обувките, и краката. Ние сме истинска алтернатива на ГЕРБ. Хората искат много голяма промяна", каза Кънев.

"Ние сме алтернатива на ГЕРБ, защото за българското дясно досега нямаше алтернатива. Ние искаме да дадем нова надежда на местните общности, мерки за преодоляване на демографската криза, за да установим силна връзка между българите в родината и тези, които живеят и работят в чужбина. Ще предложим увеличение средно с 20% на заплатите на учителите, на хората, които се занимават с наука на принципа на постигнатите резултати. Безусловно ще забраним рекламата на хазарта". заяви Кънев.

Ние сме тези, които никога няма да допуснат власт на БСП и ДПС, и наша коалиция с тях. Доказахме, че можем да се отказваме от власт в името на принципи. Ако имаме доверието на хората, ще имаме участие във властта и няма да има пазарлъци за това. Започваме контакт с отделни организации на централно и местно ниво, както и с обикновени граждани. Очаквайте другата седмица учредяване на обединение- на граждани и политици, доказали принципи и ценности. Ролята на ДСБ ще бъде на основен елемент, но не на единствен в това обединение, отбеляза още Кънев.  

"Резултатът от предстоящите избори ще бъде много различен от това, което четете по вестниците, отговори той на въпрос на медия. Хората искат голяма промяна и тя ще дойде на тези избори. Опитват се БСП и ГЕРБ да ни вкарат в уреден мач - такъв няма да има, на политическия терен има черна овца и очаквайте изненади, отсече Радан Кънев. Поканата ни за обединение към "Да, България" се основава на общата ни кауза за съдебната система, на това, че хората очакват ясна алтернатива и промяна, заяви той.

"Нова Република" си прилича с РБ по програмата, но програмата на РБ беше предадена, хората там се подчиниха на началника г-н Борисов и предпочетоха да са камъче в неговата обувка, посочи Кънев.

От "Нова България" отправиха покана към партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" за сътрудничество и общо явяване на предсрочните избори. 

"Вярваме, че трябва да продължим заедно борбата за съдебна реформа и изкореняване на корупцията, която водихме рамо до рамо повече от три години", заявиха от "Нова България".