От 31 май до 9 юни "Виваком Art Hall" представя ежегодния международен фестивал Дома арт фест, посветен на съвременното южнокорейско изкуство и култура, под наслов "Пулсът на Южна Корея"

Това е първото издание на фестивала у нас и посреща 15 ярки творци от Страната на утринната роса. 

Кураторът на фестивала Хо Ган е подбрал за изложбата творби на художници като Ю Сонг Ха, И Йонг Дже, Ким Донг Джин, Чой Мюнг Ок и Со Дже Хюнг, както и на графичния дизайнер Пак Йон Дже.


Чой Мюнг Ок, Come into full bloom

В програмата на фестивала са включени още работилници и ателиета от различните жанрове на изкуствата, лекции, дискусии, срещи с артисти, кино прожекции, корейска поезия и музика, танци, различни игри и представяния.

По време на откриването, 31 май от 18,30 ч., ще бъде представен танц на пътуващото корейско семейство Те-Донг Самулнори. 

Тогава е поканен и световноизвестният певец, композитор, дизайнер на костюми и пърформър Йозмит, който покаже една от впечатляващите си рокли в залата на Телефонната палата. Входът за събитието е свободен. 

Йозмит продължава своята изява във "Фабрика 126" от 20 ч. с Алек Сандар и българския диджей Даймъндз.


Ким Донг Джин, "Бръмбарът и ягодата"

Изложбата на Дома Арт Фест е третото поредно събитие, което представя азиатско съвременно изкуство във "Виваком Art Hall" този сезон - в духа на усилията на телекома да улеснява достъпа на българската публика до значимата световна култура в момента, обясняват организаторите.