Независимо от раздялата винаги ни се иска да запазим добри взаимоотношения с бившия, било то и само приятелски. Но в много ситуации изграждането на приятелска връзка е по-трудно от създаването на любовна. Тези съвети значително улесняват прехода

1. Знай кога да спреш

Ако скоро си започнала да се срещаш с бившата си любов с идеята за приятелство, но не се получава, по-добре се отдръпни. Преструвките няма да ви направят щастливи.

2. Не ревнувай

Най-трудната част. Нормално е да започнете да се срещате с други хора след раздялата, но ако позволите на ревността да даде превес, ще се сбогувате с добрите си взаимоотношения.

3. Излизайте в компания

Най-лесния начин да запазите отношенията си платонични е да излизате в компания от приятели. Така няма да имате време за усамотение и съпътстващите го усложнения.

4. Дайте си време

Не прибързвайте със сприятеляването. След раздялата единият от вас е останал наранен, затова не можете да бъдете сигурни, че след една седмица всичко се е изпарило и е време за приятелски разговори.

5. Не се поддавайте

Отново излизате заедно, всичко е наред, започвате да мислите за връзката си и варианта за втори опит. Какво ще се обърка? Всичко. Разделили сте се поради някаква причина и рано или късно старите проблеми ще изплуват на повърхността.

6. Не обсъждайте миналото

Най-важната стъпка за изграждане на приятелство с бившия е да не споменавате общото си минало. Романтичните ви моменти заедно значително ще усложнят процеса.

А ако още имате чувства към бившата си тръпка, по-добре изобщо не се наказвайте с алтернативата "приятелство".