Следващата седмица в кулинарното шоу участват още Ангел Заберски-син, дуетната половинка на Енчев - Румънеца, и репортерът Иван Черкезов

За първи път в кулинарното шоу седмичните победители са двама, но в крайна сметка справедливият шеф Манчев ще даде плакета само на единия.

Понеделникът започва по вода и с малка авария в дома на първия домакин - Иван Черкезов. Това го принуждава да посети своята приятелка Елица от предаването "На кафе", за да сготви специалитети а ла Черкезов в нейния ресторант.

Облечен в монашеска дреха, репортерът от Нова телевизия закъснява с вечерята, което ядосва гостите му. Те решават да станат от масата и да се скрият, но домакинът не им обръща внимание и продължава да води импровизиран разговор с тях, а това ги кара да се върнат с песен на уста.

Във вторник певицата и фитнес модел Анн-Джи се представя с руска кухня, тъй като има украински корени. Тя кани гостите си на турска баня и поверява мъжете в ръцете на тайландки, а накрая подарява на четиримата по екземпляр от своята любовна стихосбирка.

Музикантът Ангел Заберски-син кани в сряда под навеса на своя уютен дом в Банкя, където се отдава на импровизации в духа на кулинарния джаз и приготвя чомлек, салата от чери домати и маслинови пасти. Изненадата вдига гостите на крака - световноизвестният тъпанджия Стунджи повежда хоро.

Темата за българската музика разгорещява и почти ожесточава гостите, но за кратко - вкусният десерт в пластмасови чашки ги връща към доброто им настроение.

Нова дисциплина в "Черешката на тортата" ще видят зрителите в четвъртък, когато Румънеца демонстрира show cooking, т.е. приготвяне на храната пред самите сътрапезници.

През деня той прави своите заготовки, което включва дори слагане на камъни във фурната, а по време на вечерята позволява на останалите сами да изпекат своето предястие от телешко месо на масата.

След като се оказва, че има записани парчета и с двете дами от компанията, изненадата за гостите е покана да заснемат нов клип към хита "Пипни ме тук", като Ангел Заберски-син влиза в ролята на Енчев, Иван Черкезов играе Румънеца, а двете дами от компанията получават задачата да бъдат танцьорките от клипа.

В още една кулминация на вечерта се превръща десертът, за чието приготвяне Румънеца използва течен азот.

Менюто на Преслава Пейчева в петък включва риба, пиле и сладка баница, които певицата приготвя заедно със съпруга си Ясен. Пред камерите те разказват как е пламнала искрата на любовта между тях и защо за него група "Те" е  всъщност Тя.

На вечерята Ангел Заберски-син предизвиква Преслава и Анн-Джи да се надпяват, а коя от тях печели, се определя от мъжете в компанията. Изненадата на Преслава е от група "Те", но със стария им фронтмен Любо Киров.

"Черешката на тортата" е в 20 ч., от понеделник до петък по Нова телевизия.