Джеймс Хетфийлд и Робърт Трухильо говориха за фестивала два дни преди началото му

Вокалистът и басистът на легендарната хеви метъл група споделиха пред журналисти очакванията си за предстоящото през уикенда музикално събитие. Orion Music + More е организиран от самите Металика, а в него ще участват и Ред Хот Чили Пепърс.

Ето и по-интересното от отговорите на Джеймс и Роб:

Какво сте подготвили за собствения си концерт, миналата година свирихте два цели албума?

Джеймс: Когато си стар като нас и си бил наоколо повече от 30 години, за което сме много благодарни, постоянно има годишнина от излизането на някой албум и всички очакват да го изсвирим от край до край. Тази година Kill 'Em All става на 30, ... And Justice For All - на 25, има и 10-годишнина на St. Anger, така че кой знае какво ще се случи. Ще разберем като дойде неделя. Обичаме да предизвикваме феновете с някои от по-неизвестните си песни, но и да свирим най-популярните неща.

Роб: В света на Металика винаги си на ръба. Дори и ние на половината концерти не знаем какво ще свирим половин час преди началото.

Защо Детройт, какво ви заинтригува в този град, че решихте да направите фестивала тук?

Дж: Имахте нужда тревата на остров Бел да бъде окосена, затова сме тук (масов смях). Виждате, че очите ми са подути от алергия, заради косенето на тревата (смее се). Опитваме се намерим дом за Orion и се надяваме, че той ще е тук. Мястото е уникално красиво и засега всичко се развива супер.

Р: В Детройт има толкова много рок и пънк история. За мен като басист е много важно, че някои от най-любимите ми бас партии са измислени тук. Всичко това трябва отново да разцъфти и да излезе на повърхността.

Защо решихте да има цяла сцена посветена на електронната музика?

Дж: Тази музика си е тежка! Децата ми също ми отварят очите за нея. Скоро бях с тях на такъв фестивал и беше ново, готино изживяване за мен, все едно бях на състезание с драгстери, застанал точно между две коли. Обичаме тежка музика и искаме да представим различни стилове.

Как ще решите дали Orion ще остане в Детройт?

Дж: Надяваме се да видим усмивки. Не очаквам да си върнем разходите, поне за известно време. Това е дългосрочна инвестиция. За нас, като група правила какво ли не, това си е ново приключение, с което се опитаме да оставим следа в музикалната история и да съберем групи, които на са имали шанс да свирят пред много хора. Една от целите е и да накараме различните музикални жанрове да се погаждат добре, като на европейските фестивали. Ще стимулираме и местната икономика.

Колко публика очаквате?

Представител на организаторите: Засега 40 000 човека през двата дни, но се очакват още.

Р: Миналата година имахме доста добра посещаемост, но за мен по-важна беше възможността да общуваме с хората. Много често пристигаме на някой фестивал, излизаме на сцената, правим каквото правим и след това веднага се качваме на самолета.

Дж: Чувството тук е като за огромно семейно събиране или барбекю в задния двор.