От посолството обаче уверяват, че миграционната политика на президента Доналд Тръмп по никакъв начин не засяга българските граждани

България все още не отговаря на условията за безвизов режим със САЩ. Броят на отказите за визи за миналата година е 15%, а изискванията са за под 3%.

Това обясни генералният консул на САЩ у нас Кейт Макгиъри. Тя увери, че миграционната политика на президента Доналд Тръмп по никакъв начин не засяга българските граждани. 

Републиканското мнозинство в Конгреса на САЩ предложи преди дни да бъде намален наполовина броят на издаваните "зелени карти", а прочутата годишна лотария да спре. 

Над 100 хил. визи за студентски бригади са издадени на български младежи от 2000 година насам. Американското посолство обяви и конкурс за видеоклип за "невероятните преживявания", които студентите ще имат през лятото. Тазгодишният конкурс на посолството е на тема "Изживей мечтата си".

"Интервюто е лесно. Необходим е добър английски, който да им позволи да се справят с ежедневните задължения, да са редовно обучение в акредитиран университет, да имат валидна оферта за работа, както и да докажат връзки, които биха ги върнали в България след приключване на програмата", успокоява Кейт Макгиъри.

Американският посланик у нас Ерик Рубин връчи днес визите на първите четирима одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ. 

Рубин изрази увереност, че четиримата младежи –-Зорница Стефанова, Георги Христов, Антонио Каменов и Васко Георгиев, ги чака прекрасно лято с много възможности.