Блондинката си тръгна от "ВИП брадър" след първите елиминации

Единствената номинирана жена през първата седмица събра и най-нисък зрителски вот. Тя попадна сред застрашените само три дни след влизането си в шоуто, след като поведе в номинациите. Принос за негативното отношение към нея в Къщата имаше и кучето й, померана Феликс.

Повече отрицателни гласове от съквартирантите при номинациите получи само подставеното лице Пламен Медаров, който обаче има специален статут и не отива на елиминации.

Първият спасен в понеделник вечерта, с най-висок зрителски вот, бе Мишо Шамара, който ден по-рано спечели и импровизирания песенен конкурс "Златният Орфей ВИП брадър 2013", но се провали при индивидуалните мисии, след като отказа да се подложи на детектор на лъжата.

Стойко, Еделвайс и Мишо Шамара (с перука) пеят "Чекай малко" на "Ъпсурт"

Еделвайс обаче нямаше същия късмет въпреки похвалите от журито за сценичното й поведение като част от рап триото "Хората от Къщата", в което влизаше и футболистът Стойко Сакалиев.

На елиминациите рускинята получи персонална задача да изиграе "кралица на драмата" и да убеди останалите, че не е доволна от престоя в Къщата и желае да напусне незабавно. Съквартирантите й повярваха и се втурнаха да я разубеждават и успокояват.

Представяна като "най-известната еротична актриса в Италия", тя е омъжена за българин и преди няколко години е позирала за корицата на нашия "Плейбой".

Останалите номинирани през първата седмица бяха топмоделът Мариан Кюрпанов и половинката на Мира Радева - Иво.

Еделвайс и Феликс, Мариан Кюрпанов, Иво и Мишо Шамара бяха първите номинирани