Следи се нивото на водите в критичните участъци

Половин България е обхваната от наводненията. Обстановката в няколко региона в страната продължава да е усложнена след падналите проливни дъждове през последните дни. Обявеното бедствено положение за общините Девин, Дългопол, Аврен, Тополовград, Стражица, Болярово, Бургас и селата Одринци, Долина, Карапелит и Генерал Колево и община Долни чифлик остава в сила, предаде "Дарик".

Тежки последици от наводненията

Продължават усилията на пожарникари, спасители и полицаи за преодоляване на последствията от наводненията в областите Варна, Добрич, Бургас, Благоевград, Смолян, Хасково, Кърджали, Силистра и Ямбол. Тежка остава обстановката в североизточната част на страната, където служителите на вътрешното министерство заедно с местната власт евакуираха жители на няколко населени места.

Властите продължават да следят нивото на водите в критичните участъци и са предприети всички действия за опазване живота, здравето и имуществото на хората в тази част на страната, уверяват от МВР.

В понеделник следобед беше извършена евакуация в четири варненски села заради преливането на язовир "Цонево", а поради опасност от преливане на язовир "Одринци", от домовете им бяха изведени и жители на две добрички села.

Виж още: Борисов призова: По поречието на Луда Камчия да се готвят за евакуация